Website webshop

Heeft u altijd al een flitsende website en webshop willen hebben voor uw bedrijf? Heeft u net of al een tijd uw bedrijf opgezet, ingericht en live gezet? U kijkt al weken uit naar de opening van de deuren van uw bedrijf. Laat de klanten en bestellingen maar komen! Helaas gaat dat niet zomaar. Want hoe weten uw potentiële klanten van het bestaan van uw bedrijf? WAN2CONNECT geef u de nodige tips om de eerste sales binnen te halen.

Persoonlijke social media kanalen

Uw directe omgeving is vast en zeker op de hoogte van de opening van uw bedrijf. Het is nu tijd om het de rest van de wereld te vertellen. Dankzij social media kunt u dit nieuws gemakkelijk, op een persoonlijke manier verspreiden. Plaats een super persoonlijk bericht, inclusief foto’s van uw producten en/of diensten zodat uw vrienden en kennissen dit kunnen delen. Dankzij uw eigen webshop bent u nu het gehele jaar open voor uw klanten en worden al hun vragen beantwoord over uw producten en diensten. Plaats de link naar uw webshop op uw social media pagina, zodat al uw vrienden het kunnen delen. Vergeet daarvoor niet het bericht op ‘openbaar’ te zetten, zodat de vrienden van uw vrienden het ook kunnen zien. Hoe meer bereik, hoe beter!

Webshop naast een fysieke winkel: wat zijn de belangrijkste voordelen?

U runt al een enige tijd een fysieke winkel, maar hebt nog geen goed verkoopkanaal om uw producten ook online aan de “man” te brengen. Zeker in het huidige shop klimaat is dat een gemiste kans. Het aantal mensen dat online koopt neemt namelijk al jaren gestaag toe. Ook het aantal aankopen dat gedaan wordt met mobiele apparaten zoals smartphones en tablets groeit.

Een webshop kan dus ook voor eigenaars van een fysieke winkel een prima manier zijn om het klantenbestand flink uit te breiden. Maar bij het succesvol lanceren en onderhouden van een webshop komt wel het een en ander kijken. Zie hier de potentiële gouden combinatie hoe u het beste haalt uit een fysieke winkel en een webshop.

De voordelen van een webshop

Het onderhouden van een webshop naast je reguliere, fysieke winkel heeft een aantal belangrijke voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rij en laten zo zien hoe een webshop uw omzet kan verhogen.

Een goede webshop verhoogt de zichtbaarheid, zowel op lokaal als (inter)nationaal niveau. De webshop is een extra verkoopkanaal dat u in staat stelt om uw assortiment ook onder de aandacht te brengen van potentiële klanten die verder weg wonen en normaliter niet gauw in uw fysieke winkel terecht zouden komen. Het feit dat een webshop 24/7 bereikbaar is, vormt daarbij een extra voordeel en geeft een grote groep gemakkelijk toegang tot uw diensten en producten.
Wellicht heeft u uw oog laten vallen op een fraaie nieuwe productlijn, maar ontbreekt de ruimte om al die artikelen in uw fysieke winkel uit te stallen. Of wellicht wilt u eerst uitproberen of die nieuwe producten wel aanslaan. In zo’n geval biedt een webshop uitkomst. In uw webwinkel kunt u producten toevoegen voordat u deze fysieke in de zaak zet. Dit geeft u de kans om het assortiment snel en zonder het maken van extra kosten uit te breiden.
Het grote voordeel van een webshop is dat klanten zelf de producten van hun keuze kunnen bestellen en afrekenen. Dit bespaart u tijd en moeite omdat u minder telefonisch, via whatsapp of via de mail geplaatste bestellingen hoeft te verwerken. U kunt klanten ook nog de extra optie aanbieden hun online bestelling(en) af te halen in uw fysieke winkel. Zo biedt u het beste van twee werelden en laat u klanten kennismaken met uw webshop én uw fysieke zaak.
Een webshop maakt het gemakkelijker om vervolgbestellingen te realiseren. Kopers kunnen zich tijdens het bestellen bijvoorbeeld inschrijven voor een nieuwsbrief. Via dit medium kunt u gemakkelijk updates en speciale aanbiedingen naar uw klanten sturen. Een webshop biedt daarnaast extra mogelijkheden tot cross-selling en upselling.
Een webshop stelt u in staat om snel en eenvoudig waardevolle data te verzamelen. Welke pagina’s en producten genereren hoge verkoopcijfers? Waar en wanneer haken klanten af? Welke producten zijn de toppers binnen het assortiment? Al deze informatie kunt u gebruiken voor het verder optimaliseren van uw dienstverlening.

Fysiek en online vullen elkaar aan

Fysiek en online vullen elkaar in veel gevallen perfect aan. Veel meer mensen gebruiken in eerste instantie het internet om producten te vinden of meer informatie over een bepaald artikel in te winnen. Maar ze willen het niet altijd direct kopen. Zeker als het om dure spullen of collectors items gaat, wil de klant een item vaak eerst zien, voelen of uitproberen. In zo’n geval is de webshop een reden voor een bezoek aan uw fysieke winkel.

Het starten van een webshop

Het opstarten van een succesvolle webshop is wel iets dat u niet zomaar even doet. Het is dan ook verstandig om duidelijk in kaart te brengen wat u wilt voordat u overgaat tot het lanceren van een webshop. Daarom hebben wij het net als met onze andere diensten, ook nu weer makkelijk voor u gemaakt. Wij bieden u namelijk de mogelijkheid om via www.wan2connect.com uw eigen webshop op te zetten. Meldt u aan en zet binnen no time uw eigen webshop op. Heeft u hier geen tijd voor? No problem, wij helpen u hier graag mee. Tijd dus om te kijken naar de belangrijkste aandachtspunten bij het opstarten van een webshop naast uw fysieke winkel.

Strategie kiezen

Het starten en uitbouwen van een webshop vereist een goede strategie. Plannen en durven zijn twee belangrijke pijlers waarop een geslaagde aanpak rust. Ondernemen is allereerst experimenteren. Juist door dingen te experimenteren, te analyseren en daarvan te leren, ontdekt u of een bepaalde strategie wel of niet succesvol is. Zeker als u ook een fysieke winkel heeft, en dus niet compleet afhankelijk bent van de inkomsten uit uw webshop, is er vaak sprake van de nodige experimenteerruimte.

Het kan best zo zijn dat u soms geld uitgeeft aan marketingkanalen, promotiemateriaal of productlijnen die u achteraf weinig opleveren of zelfs geld kosten. Toch moet dit u er niet van weerhouden om out of the box te blijven denken, zo nu en dan gecalculeerde risico’s te nemen en in uw webshop te investeren. Ondernemen betekent namelijk actief zoeken naar manieren om uw shop en producten nog beter op de kaart te zetten!

Het opzetten van een webshop die aan uw persoonlijke wensen en smaak voldoet kost ook tijd. Veel tijd! Reken er gerust op dat u een aantal avonden/ochtenden in de week of een volledig weekend bezig bent met het geheel naar uw smaak inrichten van de webshop.
Uw webshop bevat in dat stadium dus nog geen producten of productomschrijvingen. De volgende stap is het maken van categorieën en invoeren van producten. Breng goed in kaart hoeveel tijd u kwijt bent met het vormgeven en vullen van uw winkel voordat u een webshop start. Dit voorkomt vervelende verrassingen en tijdnood!

Conclusie: een webshop biedt voordelen, maar vergt wel extra inspanning

Zoals u ziet biedt het onderhouden van een webshop naast je fysieke winkel de nodige voordelen. U bereikt een heel nieuw segment van het winkelpubliek (de mensen die vooral online kopen), terwijl u tegelijkertijd extra aandacht genereert voor uw fysieke winkel.

Wilt u meer weten over het starten van een webshop en deskundig advies ontvangen over hoe u dit het beste kunt doen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons. Wij hebben volop ervaring met online marketing en het bouwen of verbeteren van webshops.