ICT

Je bedrijf en ICT

Het digitaliseren van je onderneming is een investering die zich snel terugbetaalt. Onze ICT afdeling kan je helpen met het automatiseren van jou bedrijf. Ontdek van welke voordelen je kunt profiteren:

Als je documenten digitaal opslaat in plaats van fysiek, kan iedereen met toegang tot de juiste map bij de informatie. Het maakt hierbij niet uit of je medewerkers op kantoor aan het werk zijn, of op hun thuiswerkplek. Op deze manier is het ook een stuk makkelijker om de juiste informatie op te zoeken.
Vooral de snelheid en het gemak van informatie uitwisselen is een groot voordeel van digitaal werken. Dit heeft niet alleen voordelen voor jou als ondernemer en intern voor je werknemers, maar denk ook aan het makkelijker uitwisselen van informatie met accountants, banken, belastingdienst en overheden.
Wanneer je een groot document wilt delen, zoals een handboek, is het veel sneller om deze digitaal toe te sturen.
Heb je al wel eens geprobeerd vanaf papier analyses te maken over de verkoopcijfers van de laatste zes maanden? Digitaal heb je veel meer overzicht en kun je handige analysesoftware gebruiken.
Hoe meer je digitaliseert, des te minder papier en inkt je verbruikt.
Hoe minder stapels papier, hoe beter. Dit kan je veel ruimte in de archiefkast en bureaulades besparen. Ook ben je minder stroom kwijt aan het kopiëren van documenten.
Koppel je gegevens aan cashflow- en betalingsprogramma’s, dan ben je volledig digitaal en heb je je volledige ‘kantoor’ altijd en overal binnen handbereik.
Aan het handmatig invoeren van een factuur is er iemand gemiddeld 30 seconden kwijt, met digitale verwerking kan dit volledig automatisch. Uiteraard moeten de gegevens nog wel gecontroleerd worden.
Wanneer je digitale documenten uploadt in de cloud, kunnen je medewerkers hier altijd bij. Het maakt hierbij niet uit of ze zich binnen of buiten je eigen netwerk bevinden.
Papieren informatie kan zoekraken of door een ongelukje met een kopje koffie onleesbaar worden. Daar heb je geen last van bij digitale documenten.

Overal en altijd bereikbaar zijn

Altijd en overal bereikbaar zijn. Dat is toch het eerste waar je aan denkt als het gaat om zakelijk bellen. We kennen immers allemaal de ergernis van een telefoontje dat niet wordt opgenomen, ellenlange belmenu’s, irritante wachtmuziek, onverstaanbare receptionistes of verkeerde doorschakelingen. Denk je aan zakelijk bellen, dan wil je dat in ieder geval niet. Natuurlijk kies je voor goede bereikbaarheid waar je ook bent. Je wilt een goede verbinding zodat verstaanbaarheid wordt gewaarborgd en een directe lijn zonder eindeloze belmenu’s.

Bellen, de verschillende mogelijkheden

Voor zakelijk bellen zijn er verschillende opties. Iedere optie heeft weer andere voor- en nadelen, die - afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren - goed of juist minder geschikt voor jou zijn.

De vaste telefoonlijn: Een analoge lijn van Telesur die geschikt is voor maar één verrichting. Ook wel POTS genoemd (Plain Old Telephone Service). Deze lijn is nog steeds te gebruiken om mee te bellen, maar wordt tegenwoordig ook wel gebruikt voor de aansluiting van bijvoorbeeld een alarm.

In ons land zijn er twee mobiele netwerken, namelijk Telesur en Digicel. En kun je kiezen uit pre-paid en post-paid, iedere keer opwaarderen of een abonnement. Mobiel bellen voelt voor jou als ondernemer heel makkelijk, maar bedank dat hier ook heel veel nadelen aan zitten. Wat zijn de nadelen?:

  • Je bent altijd bereikbaar ook als het je soms niet uitkomt. Waardoor je iemand teleur stelt, jezelf omdat je onderbroken word. De klant omdat je niet opneemt
  • Mobiel bellen is nog steeds duurder dan vast bellen
  • Een mobielnummer als je bedrijfsnummer komt voor velen niet zakelijk en professioneel over
  • Alleen jij kan de calls beantwoorden.

VoIP staat voor Voice over IP en houdt in dat je belt via internet. Dit betekent dat er geen kabels meer nodig zijn, maar dat je wel afhankelijk bent van een goed functionerend internet. Wil je bellen via VoIP, dan heb je in de meeste gevallen een SIP-account nodig in combinatie met een specifiek VoIP-toestel. WAN2CONNECT heeft hier de ideale oplossing voor. Een vast zakelijk nummer waardoor je bv zelfs op je mobiel via ons VoIP centrale bereikbaar kunt zijn als op je vast toestel achter je bureau zit. Meer weten? Neem dan een kijkje in onze webshop.

VoIP, de beste keuze voor telefonie op de zaak

De ontwikkelingen op het gebied van communicatie gaan snel. We reizen steeds meer en maken daardoor makkelijk zakelijke connecties in binnen- en buitenland. Gaat het om zakelijk bellen, dan wordt er momenteel vaak gekozen voor een telefooncentrale in de cloud. Bellen via VoIP heeft veel voordelen:

Gewoon thuis op de bank zitten en bellen alsof je op kantoor aanwezig bent. Je bent gewoon bereikbaar op het zakelijke telefoonnummer en kunt daar ook vanuit huis mee bellen. Heb je geen VoIP toestel bij de hand, maak dan gebruik van VoIP telefonie via je smartphone. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld onze VoIP app.
Meerdere telefoontjes tegelijk op hetzelfde zakelijke telefoonnummer of rechtstreeks naar een specifieke afdeling. Dat kan eenvoudig zonder extra investeringen, mits je voldoende bandbreedte hebt. Let daarop wanneer je bij ons een abonnement afsluit. Zodat je alleen nog hoeft te bedenken hoeveel VoIP telefoontoestellen je nodig hebt.
Als het internet eruit ligt, kan VoIP niet functioneren. Voor het geval het gebeurt, is het echter verstandig om VoIP zo in te laten stellen dat inkomende gesprekken bij een internetstoring worden doorgezet naar een mobiele telefoon.

Voordelig zakelijk bellen met VOIP

Ben je op zoek naar een nieuwe manier van telefoneren op de zaak, vergelijk dan de prijzen. Je zult al snel zien dat VoIP heel voordelig is en veel meer mogelijkheden biedt.

Wat is een goed zakelijk email adres?

De manier waarop jij online met jouw klanten en leveranciers communiceert, bepaalt of je betrouwbaar overkomt. Daarom is het belangrijk een betrouwbaar zakelijk e-mailadres te kiezen.

Maar wat maakt een e-mailadres nu betrouwbaar? E-mailadressen die eindigen op de domeinnaam van jouw website worden vaker gezien als betrouwbaar. Stel je maar eens voor: je bent op zoek naar een aannemer en vindt online een geschikt bedrijf. Wanneer het zakelijke e-mailadres aannemersbedrijfmilton@hotmail.com is, komt dat minder professioneel over dan info@aannemersbedrijfmilton.sr is, nietwaar? Zo denken jouw potentiële klanten en businesspartners doorgaans ook. Mocht je nog geen zakelijk email adres hebben, neem dan contact met ons op. Wij kunnen jou van een zakelijk email adres voorzien.