Politie houdt 25-jarige pyromaan aan

De 25-jarige man die afgelopen weekend werd aangehouden wegen brandstichting bij een onbewoond pand aan de Indira Gandhiweg, is een pyromaan. De man Frank A. heeft een ziekelijke neiging tot brandstichting, meldt het Korps Politie Suriname.

Na de melding van de brand in een onbewoond pand op bovengenoemde weg nabij Sol Servicestation, deed de politie van het bureau Latour de plek aan voor onderzoek. De brandweer die eveneens was ingeschakeld, kon erger voorkomen.

Naar zeggen van een getuige zag deze een manspersoon het gebouw uitrennen, toen het vlam vatte. Aan de hand van de beschrijving van de verdachte, werd Frank kort daarna door de politie aangehouden.

Frank blijkt een bekende van de politie te zijn, die zich meermalen schuldig heeft gemaakt aan dit strafbare feit. Hij heeft toegegeven de brand te hebben gesticht, maar kan niet aangeven wat het motief is zegt de politie.

De pyromaan is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie ingesloten.

Het bericht Politie houdt 25-jarige pyromaan aan verscheen eerst op Waterkant.