Politie vraagt gemeenschap alert te zijn op nep-inspecteurs

De politie in Suriname doet een dringend bezoek op de samenleving om extra alert te zijn. Dit naar aanleiding van het feit dat er de afgelopen tijd meldingen bij de Surinaamse politie zijn binnengekomen, dat mensen zich voordoen als politie-inspecteurs.

Afgelopen week heeft de afdeling PR van het Korps Politie Suriname tal van klachten binnen gekregen, waarbij mensen zich niet alleen voordoen als inspecteurs maar ook nog klinkende namen van politiefunctionarissen noemen.

Een paar dagen terug is er nog een nep-inspecteur aangehouden die een cambiohouder wilde oplichten voor 264.000 SRD.

“Politiefunctionarissen die in burger gekleed zijn en onderzoekshandelingen trachten te plegen, zijn genoodzaakt zich te legitimeren. Deze legitimatieplicht is van eminent belang”, aldus de politie.

Ook moet er bij het het toegang verschaffen tot een woning een hulpofficier oftewel een inspecteur van politie, die de bevoegdheid heeft, aanwezig zijn. De burgerij wordt gevraagd om dit bij twijfel te verifiëren door contact op te nemen met 115 of het dichtstbijzijnde politie burreau.

Het bericht Politie vraagt gemeenschap alert te zijn op nep-inspecteurs verscheen eerst op Waterkant.