President Santokhi laat zich informeren over jongeren-issues in Caricom-regio

In aanloop naar de 43ste Reguliere Caricom Staatshoofdenvergadering heeft president Chandrikapersad Santokhi zich vrijdag laten informeren over jongerenvraagstukken in de regio. Hij heeft zich tijdens een Caricom Youth Forum samen met Caricom-jongerenvertegenwoordigers gebogen over de uitdagingen en toekomst van de doelgroep. Het staatshoofd nam samen met Surinaamse jongeren deel aan deze virtuele bijeenkomst met jongeren van de regio.

Om de mening van de president te weten over jeugdvraagstukken, hebben de jongeren enkele vragen gesteld aan het staatshoofd. Hij heeft hierop antwoord gegeven vanuit het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), vanwaar uit de Surinaamse delegatie heeft deelgenomen.

Suriname is portfoliohouder van het Jeugdbeleid binnen de Caricom. President Santokhi heeft de aanwezige jongeren beloofd zich sterk te zullen blijven maken voor zaken aangaande jongeren. Het staatshoofd benadrukte, dat de jeugd de ruimte moet krijgen om inbreng te hebben bij het formuleren van beleid voor vraagstukken waarmee zij te kampen heeft.

“Jullie als jeugdvertegenwoordigers zijn niet alleen de toekomst, maar ook de huidige voorvechters voor verbetering van de toekomst.” Santokhi drukte de jongeren op het hart om zich in te zetten voor het behoud van een leefbare toekomst. “Wij die nu leidinggeven, zullen er nog 10, 20 of 30 jaar zijn, dus het gaat allemaal om jullie en de generaties die volgen.”

Shelby Moekiran, secretaris Inhoudelijke Commissie van de 43ste Caricom Heads of Government, spreekt van een unicum, omdat jongeren voor het eerst een platform zullen krijgen tijdens het evenement.

De Caricom-jeugd heeft in het vervolgprogramma over de volgende aspecten van gedachten gewisseld educatie & cultuur, identiteit en burgerschap, milieubescherming en klimaatverandering, economische versterking, gezondheid en welzijn, naleving van mensenrechten en veiligheid en innovatie en technologie.