President Santokhi: “Herstelplan SLM krijgt nu vorm”

President Chandrikapersad Santokhi is donderdagmiddag 23 juni tijdens een openbare vergadering in De Nationale Assemblee ingegaan op de actuele ontwikkelingen binnen de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). 

Het staatshoofd stelde onder andere, dat de reorganisatie van de SLM niet alleen zal bijdragen aan een structurele oplossing voor het jarenlange gevoerde wanbeleid en mismanagement. “Het stelt ons bovenal in staat een moderne bij de tijdse gangbare bedrijvengroep neer te zetten, waarbij financieel juist beheer en een duurzame bedrijfsvoering gerealiseerd kan worden”, sprak Santokhi.

Volgens de president zet het bedrijf zich hiermee in voor duurzame partnerschappen, nationaal en internationaal. Voor accuraat en deugdelijk financieel beheer en beleid zal N.V. Vespasian als financieringsmaatschappij onderdeel zijn van de nieuwe structuur. 

“Geen voer voor speculatie en sensatie”

Verder zei Santokhi, dat Flying On Trusted Wings N.V. geheel rechtmatig en conform het vennootschapsrecht is opgericht, ook deel uitmaakt van de reorganisatie. “Het oprichten van rechtspersonen is gangbaar en goed gebruikt bij het ondernemen. En er zullen mogelijk meer komen. Laat het geen voer worden voor speculatie en sensatie”, aldus president Santokhi.

Het herstelplan van de SLM krijgt nu vorm. Het staatshoofd gaf aan, dat de bedrijfsprocessen gemoderniseerd worden. Er wordt ook gewerkt aan het aantrekken van de juiste deskundige personen op de juiste plekken, terwijl de operatie in stand gehouden wordt, ondanks de dagelijkse dreigingen, gecreëerd door wanbeleid uit het verleden. 

“De regering heeft de intentie om dit parastataal bedrijf tot een florerende maatschappij te maken. Laten wij daar allemaal achter staan”, aldus Santokhi.