Voetganger (70) overlijdt na te zijn aangereden door busje op Indira Gandhiweg

De 70-jarige voetganger Gustaaf Dors is dinsdag 21 juni, na te zijn aangereden door een Toyota busje op de Indira Ghandiweg nabij de Rijsdijkweg, ter plekke aan zijn opgelopen verwondingen overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname donderdagochtend 23 juni.

Agenten van het politiebureau Rijsdijk gingen na de melding van de aanrijding met dodelijke afloop naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst werd het slachtoffer, dat geen teken van leven meer vertoonde, op het wegdek aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de voetganger vast.

Uit het voorlopige politieonderzoek is geconstateerd, dat een 60-jarige automobilist over de Indira Gandhiweg weg reed vanuit de richting Zanderij en in de richting van Lelydorp. Ter hoogte van de Rijsdijkweg stak Dors, zonder voldoende uit te kijken, rennend de straat over. 

De automobilist probeerde daarbij naar links uit te wijken, maar reed de voetganger toch aan.

De bestuurder, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na te zijn verhoord mocht hij naar huis, maar zijn rijbewijs werd wel ingevorderd. Het busje is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Het lichaam van Gustaaf Dors is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.